Poslední dobou se objevují požáry oleje tady je pár rád jak se chovat .Hasiči radí : nikdy nenechávejte připravované jídlo bez dozoru, pokud jsou zapnuty spotřebiče,horký olej na pánvi NIKDY nehaste vodou nebo vodním hasicím přístrojem,nejednejte unáhleně a impulzivně,nejprve vypněte přívod energie (elektřina, plyn),pokud nemáte k dispozici hasicí roušku nebo hasicí přístroj, můžete použít improvizované prostředky, například:nehořlavý sypký materiál (sůl, hlína z květináče),mokrou utěrku nebo hadr,pokličku, pečicí plech.Pro rychlejší zjištění požáru ve vaší domácnosti vám může pomoci autonomní hlásič požáru, pro jeho likvidaci specální hasicí přístroj pro hašení jedlých olejů a tuků (třída F). Jak postupovat v kuchyni, pokud se vám při přípravě jídla vznítí olej. Na přiložené fotografii můžete vidět, jak se plameny zachovají, když do pánve se dvěma deci oleje nalijete pohárek vody.